Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    AllesVoorOren - Maandag 19 November 2019

    Haal het maximale uit je hoortoestel batterijen

    Hoe ga ik het beste om met hoortoestel batterijen?

    Hoewel er tegenwoordig oplaadbare opties zijn voor hoortoestellen, werken de meeste apparaten die tegenwoordig worden verkocht op conventionele zink-lucht batterijen. De batterijtechnologie is geëvolueerd van die voor mobiele telefoons en zelfs auto's, maar het is nog steeds belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan - vooral die kleine knoopcel batterijen die ervoor zorgen dat je hoortoestellen op maximaal vermogen werken.

    • Was je handen goed voordat je de batterijen gaat vervangen.
      Vet en vuil van je handen kunnen op de batterij worden overgedragen en de werking ernstig beïnvloeden.
    • Hoortoestelbatterijen zijn tegenwoordig kwikvrij en worden beschouwd als niet-gevaarlijk afval. Ze kunnen echter worden gerecycled door ze naar een lokale afgiftelocatie van de batterij te brengen.
    • Bewaar ze op een droge plaats bij kamertemperatuur. Sommige mensen doen ze in de koelkast maar dat is echt een heel slecht idee.

    Hoortoestelbatterijen gaan 3 tot 20 dagen mee, afhankelijk van het type en instellingen van je hoortoestellen. Je kunt je voorstellen dat een hoortoestel dat harder moet werken om versterking mogelijk te maken natuurlijk ook meer stroom verbruikt. Ook het gebruik van Streamers ( Draadloos bellen en tv luisteren) heeft invloed op de levensduur van de batterij.

    Verlengen levensduur hoortoestelbatterij

    Er is niets frustrerender dan dat je batterijen van je hoortoestellen uitvallen tijdens een belangrijke gebeurtenis. Gebruik deze suggesties om ervoor te zorgen dat je gehoorapparaten altijd op vol vermogen werken:

    • Schakel je hoortoestellen uit wanneer je ze niet gebruikt en verwijder de batterijen. Het is slim ook het batterijcompartiment te openen en je hoortoestellen 's nachts te bewarenin een hoortoestel droogapparaat terwijl je slaapt. Dit apparaat verwijdert overtollig vocht, wat batterijcorrosie voorkomt.
    • Houd de batterijcontacten in je hoortoestellen schoon. Dat betekent dat je je handen wast voordat je de batterijen verwisselt en het batterijcompartiment schoon en droog houdt.
    • Verwijder het plastic lipje niet van elke batterij totdat je klaar bent om ze te gebruiken. De meeste batterijen voor gehoorapparaten werken op zuurstof door zink te oxideren met zuurstof in de lucht. Als je het lipje verwijdert, wordt de hoorbatterij blootgesteld aan zuurstof en wordt de batterij geactiveerd. Opmerking: als het tabblad eenmaal is verwijderd, kun je het wel terugplaatsen maar de batterij zal toch langzaam stroom verliezen.
    • Wacht minstens een minuut nadat je het plastic stickertje hebt verwijderd voordat je het in het hoortoestel steekt. Hierdoor wordt de batterij volledig opgeladen en wordt de effectiviteit ervan in het hoortoestel gemaximaliseerd.
    • Vervoer batterijen op de juiste manier. Draag ze niet los in je tas of zak, vooral niet met munten of andere metalen voorwerpen zoals sleutels erbij want hierdoor kan de batterij kortsluiting veroorzaken, wat kan leiden tot hoge hitte en lekkage. Draag ze indien mogelijk in hun originele verpakking, gebruik anders een kleine plastic container met een dekseltje. Wij hebben een batterijtester met ingebouwd bewaarcompartiment.

    Conclusie

    Nu je hoortoestellen draagt moet je altijd ervoor zorgen dat zwakke batterijen hun effectiviteit niet minimaliseren. Draag je hoortoestellen elke dag om de fysieke en congitieve gezondheidsvoordelen die ze bieden te maximaliseren. Neem contact op met je audicien als je veranderingen in je gehoor opmerkt, de manier waarop je hoortoestellen werken, of gewoon wat hulp nodig hebt met de batterijen of de werking van je hoortoestel.

    Nieuws en updates van:

    Recente artikelen

    Deze website maakt gebruik van cookies. Cookie Voorkeuren instellen