Terug

Filters voor hoortoestellen

Filters voor hoortoestellen zijn bedoeld om je hoortoestel goed te laten werken. soms de hoortoestel filters vervangen. Kies uit het filter menu je merk en wij leveren je nieuwe filters voor je gehoorapparaten.

Filters

Filters voor hoortoestellen

Filters voor Hoortoestellen

Veel mensen vragen zich af wat een filter voor een hoortoestel luidspreker doet. Wij leggen je graag uit wat een filtersysteem is, welke merken er zijn en hoe je ze zelf kunt vervangen.

Waarom heb je een filter voor hoortoestellen nodig?

Elk mens maakt oorsmeer aan. Dit handige goedje beschermt het oor tegen stof en vuil en zorgt er eigenlijk voor dat de huishouding van binnen goed geregeld is.

Veel mensen maken de oren schoon met bijvoorbeeld een wattenstaafje, wat eigenlijk contraproductief werkt. Het oor gaat van het gewroet in het oor alleen maar meer oorsmeer aanmaken omdat het denkt dat er iets in zit dat er niet in thuis hoort. Tevens duw je het oorsmeer steeds verder naar het trommelvlies toe waar het uiteindelijk hard en zwart wordt. Je moet dan naar de huisarts of KNO arts om de oren uit te laten spuiten of zuigen. Onthoud dat een oor een zelfreinigend orgaan is. eigenlijk hoef je er niets aan te doen. Het oor "werkt" als het ware zaken die er niet in thuis horen vanzelf naar buiten. Toch kun je soms behoefte hebben aan een middeltje om je oorsmeer zacht te maken. Daar hebben wij audiol spray voor.

Hetzelfde gebeurt min of meer als mensen een hoortoestel met een luidspreker in het oor dragen. Het oor kan tijdelijk veel meer oorsmeer aanmaken waardoor de opening van de luidspreker verstopt kan raken. Hier komt het filtersysteem om de hoek kijken. In de opening van de luidspreker hoort een klein filtertje te zitten die voorkomt dat oorsmeer de luidspreker kan binnendringen. En dat is iets dat altijd voorkomen moet worden.

De luidspreker kan namelijk defect raken als er oorsmeer in komt. Als het hoorapparaat filtertje verstopt raakt kan de geluidskwaliteit minder worden en als het filtertje helemaal dicht zit met oorsmeer dan werkt het toestel niet meer. Er kan namelijk geen geluid meer doorheen en wordt het tijd het hoortoestel filter te vervangen. Elke fabrikant heeft wel een filtersysteem voor haar luidsprekers. Zo zijn er de Nanocare Filters van Widex En heeft Oticon diverse filters voor hoortoestellen. Ook Resound, Phonak en Unitron hebben hun eigen filtertjes.

Filter voor hoortoestel vervangen hoe vaak?

Deze vraag krijgen wij vaker gesteld. Hoe vaak moet ik mijn filter van het hoortoestel vervangen? Dat is lastig te zeggen omdat ieder mens anders is en de één meer oorsmeer aanmaakt dan een ander. Wij houden altijd aan dat op het moment dat je hoortoestel minder begint te functioneren, of er helemaal geen geluid meer uitkomt, je het filter moet vervangen. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende filters voor hoortoestel op voorraad hebt, het komt namelijk altijd op het moment dat het je niet goed uitkomt.

Je kunt natuurlijk ook preventief de filters voor hoortoestellen vervangen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    AllesVoorOren.nl 9.2 / 10 - 5356 Reviews @ WebwinkelKeur
    Deze website maakt gebruik van cookies Cookie Voorkeuren instellen