Terug

PAK 10% KORTING OP WIDEX BATTERIJEN MET KASSACODE: WIDEX2020

Hoortoestel Tips en Domes

Hoortoestel tips, domes of parapluutjes, die kleine dingen die in je oor gaan als je een hoortoestel draagt. Soms gaan ze stuk of slijten ze. Een lekker frisse nieuwe dome doet dan wonderen!

Filters

Hoortoestel Tips en Domes

Hoortoestel domes, tips of parapluutjes

Hoortoestel domes en tips voor hoortoestellen kan je gewoon online kopen. Een dome zit aan het gedeelte dat in het oor gaat, vaak op een luidspreker of tube systeem. Zoek je dopjes voor je gehoorapparaten? Kijk in onze verzameling domes en tipjes voor diverse merken hoorapparaten. Deze dopjes voor hoorapparaten noemen mensen ook wel parapluutjes of oor tip. Flupsje hebben we ook al eens gehoord :).

In onze webshop vind je alle domes en tips voor gehoorapparaten die er zijn. Gewoon omdat er zoveel merken hoortoestellen zijn. Let er goed op dat je de juiste dome of tip besteld. Vaak plaatsen audiciens een ander merk dome op het hoortoestel omdat de standaard dome niet goed past of is er iets speciaals aan de hand is met de gehoorgang.

Domes voor gehoorapparaten

Maar de meeste mensen hebben gewoon een standaard tipje op het hoortoestel zitten. Het enige dat je dan moet weten is de juiste maat, type en merk. zo zijn er domes van oticon, Domes van Phonak en van veel andere hoortoestel merken. 

Wanneer moet ik mijn dome vervangen?

Door het constant in en uit het oor halen van de dome en door de zuurtegraad van het oor zelf heeft de dome geen eeuwig leven. Je zult deze dus soms moeten vervangen. Het makkelijkst is het daar een vast moment voor te nemen, bijvoorbeeld 1 x per maand. Als je dome heel makkelijk van de luidspreker afkomt of als er rafeltjes ontstaan dan is het echt tijd om de dome te gaan vervangen.

Doe je de verkeerde dome of tip op je gehoorapparaat dan loop je kans dat deze niet goed op de luidspreker of tube blijft zitten. Het dopje blijft dan achter in je oor waardoor je even langs de huisarts of KNO arts moet om deze te laten verwijderen. 

Twijfel je of je het juiste parapluutje voor je hoortoestel bestelt? Neem dan gewoon even contact op met onze klantenservice. Daar zijn we voor!

Dome voor hoortoestellen schoonmaken

Natuurlijk moet je de dome regelmatig schoonmaken, het beste doe je dit met een reinigingsdoekje voor hoortoestellen. Deze vind je in ons reiniging assortiment. Hieronder zie je een stappenplan voor het reinigen van je hoortoestel met dome. Bij voorkeur doe je dit 's avonds voordat je gaat slapen. Leg je hoortoestellen dan voor de nacht in een droogbox.

Voor luidsprekers in het oor:

 1. Haal de dome van het hoortoestel TIP: controleer gelijk het filtertje.
 2. Neem een reinigingsdoekje in je hand leg de dome erop en wrijf rustig met twee vingers over de dome. De dome is flexibel dus je kunt best een beetje kracht zetten. Doe ook lekker de binnenkant.
 3. Als je het filter (bij luidsprekers) heb gecontroleerd plaats je de dome terug.
 4. Doe je hoortoestel weer in of leg deze voor de nacht in de droogcabine.

Voor hoortoestellen met een dunne hoorslang:

 1. Haal de dome van het slangetje TIP: controleer meteen of de tube schoon is.
 2. Neem een doekje in je hand leg de dome erop en wrijf rustig met twee vingers over de dome. De dome is flexibel dus je kunt best een beetje kracht zetten. Doe ook lekker de binnenkant even.
 3. Als je het slangetje hebt gecontroleerd plaats je de dome terug.
 4. Doe je hoortoestel weer in of leg deze voor de nacht in de droogcabine.

Als je dit dagelijks doet dan haal je het maximale uit je hoortoestellen en dome.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  AllesVoorOren.nl 9.2 / 10 - 4799 Reviews @ WebwinkelKeur
  Deze website maakt gebruik van cookies Cookie Voorkeuren instellen